Václav Černý (wissel88՚ Denilho Cleonisse)
Ricky van Wolfswinkel
Virgil Misidjan (wissel76՚ Daan Rots)

Bijzonderheden:

Niemand was verbaasd geweest als er een ruststand van 0-3 op het scorebord zou hebben gestaan. FC Twente was de betere ploeg en creëerde meerdere kansen om te scoren. In plaats daarvan stond het na 45 minuten 2-1, voor de thuisclub, die via twee slimme counters wist te scoren. Na rust was ook FC Twente niet bij machte om de bal achter doelman Andries Noppert te krijgen.

Robon Pröpper veroorzaakte in de 67e minuut een penalty door een overtreding in het strafschopgebied op Amin Sarr, maar de genomen strafschop werd bekwaam gestopt door keeper Lars Unnerstall.

Bij SC Heerenveen werd na rust drie keer gewisseld. Anas Thahiri (55'), Rami Kaib (78') en Syb van Ottele (invaller, 90+5 ') kregen een gele kaart.

Extra tijd eerste helft 0, 2e helft 7 minuten.