Daan Rots (wissel46՚ Václav Černý (gele kaart70՚))
Ricky van Wolfswinkel
Virgil Misidjan (wissel76՚ Christos Tzolis)

Bijzonderheden:

De eerste ontmoeting van het tweeluik met ACF Fiorentina ging nipt verloren. Na een slordige eerste helft van FC Twente werd in de tweede helft een tandje bijgezet en met overleg gespeeld. Dat resulteerde in een doelpunt waardoor er, met een 2-1 achterstand, perspectief ontstond voor de tweede wedstrijd een week later.

De Poolse scheidsrechter floot erg warrig en trapte vaak in de trucjes van de Italianen die geregeld een blessure na een overtreding voorwenden. Trainer/Coach Ron Jans maakte daar opmerkingen over hetgeen hem in de 68e minuut op een gele kaart kwam te staan.

In Florence waren ruim 2200 FC Twente supporters aanwezig die duidelijk lieten horen dat ze er ook werkelijk waren. Zij stonden in een onoverdekt vak waardoor zij behoorlijk werden geplaagd door de regen die met bakken tegelijk uit de lucht viel.

Bij Florence werd na rust 5 keer gewisseld. Er waren gele kaarten voor Nikola Milenković (39'), Soffyan Amrabat (90+1') en Youssef Maleh (90+5').

Extra tijd eerste helft 2 minuut, tweede helft 6 minuten.