Daan Rots
Ricky van Wolfswinkel
Michel Vlap (wissel77՚ Naci Ünüvar)

Bijzonderheden:

In een wedstrijd waarin voor rust FC Twente liet zien dat ze terecht op een derde plaatst staat op afstand van Ajax, werd na de rust een ander gezicht vertoond. Ajax zette een tandje bij en FC Twente liet zich wat overbluffen hetgeen resluteerde in een 2-1 nederlaag.

Twee VAR momenten waarin van invloed op de wedstrijd. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf Ajax een strafschop na een overtreding van Youri Regeer op Brian Bobbey maar de VAR bepaalde dat de tackle buiten het strafschopgebied was gebeurd. Desalnittemin werd uit de vrije schop gescoord door Ajax. Het tweede VAR moment was een herstel van de beslissing van de scheidsrechter die een overtreding van Annas Salah-Eddine op Devyne Rench wegwuifde maar VAR Pol van Boekel besliste dat het een strafschop was, die werd benut.

Bij Ajax werd in en na rust 5 keer gewisseld. Er was geel voor Josip Sutalo (5') en Sivert Maansverk (35').

Extra tijd eerste helft 1 minuut, 2e helft 7+1 minuut.

In het uitvak waren 1200 FC Twente supporters aanwezig.